3 Eylül 2011 Cumartesi

MINER A-500 ELEKTROMANYETİK ALAN TARAMA DEDEKTÖRÜ

[Elektromanyetik Dedektör (elektromanyetik sistem)]

AMAÇ: Elektromanyetik dedektör, yeraltında gömülü olan cisimleri tespit edebilmek için kullanılır.

metal dedektör elektromanyetik alan tarama dedektörü
a) ÖNEMLİ ÖZELLİK: Elektromanyetik dedektör; alıcı devre ve verici devre olarak iki parçadan oluşmaktadır. Dedektör ile geniş bir alan kısa sürede taranarak, yeraltında sinyalleri engelleyici bir metal olup olmadığı anlaşılır.
b) TESPİTİN YAPILIŞI: Verici, yüksek frekanslı sinyal yayar. Alıcı, bu sinyalleri toplar. Yeraltında gömülü olan bir metal varsa, bu metal bir anten gibi davranarak, alıcı ile verici arasındaki iletişimi ikincil bir elektromanyetik alan ile bozar. Verici devreden sinyal alamayan (bozuk sinyal alan) alıcı devre, uyarı vererek metalin varlığını belli eder.
c) TESPİT UYARISI: Dedektör, metalin varlığını hem ses sinyali, hem kırmızı ışık, hem de titreşim ile belli eder.
ç) DERİNLİK: Dedektör ideal şartlarda maksimum 10 metre derine kadar sinyal gönderebilir. Toprak yapısı derinliği etkileyebilir.
d) DAHİL OLANLAR: Aşağıdaki fiyata alıcı birimin bir adet kalem ince pili, verici devrenin bir adet lityum pili dahildir, kdv aşağıdaki fiyata dahil edilmemiştir. Dedektör bu piller ile günlerce çalışır.
e) GARANTİ: Dedektör teknik arızalara karşı bir yıl garantilidir.
f) TARAMA YÖNTEMİ: Elektromanyetik dedektörün çok kolay öğrenilebilecek özel bir tarama yöntemi vardır.
g) YÖNTEMİN GÜVENİLİRLİĞİ VE GEÇERLİLİĞİ: Elektromanyetik sistem, son yıllarda jeofizik araştırmalarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Sistem, toprağın elektromanyetik iletkenliği prensibine dayanır.
ğ) DİĞER ÖZELLİKLER: Bu sistemin en büyük avantajı, arazinin kısa sürede taranabilmesini sağlamasıdır. Metallerin tespiti daha kolaydır.


DİKKAT: Elektromanyetik dedektör ile tarama nasıl yapılır?

Noktasal tespit için yeraltındaki metallerin anten gibi davranması nasıl sağlanır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder